Fins a l’11 de novembre Sant Joan Despí celebra les seves primeres Jornades Gastronòmiques, una iniciativa emmarcada en la celebració de l’Any Jujol140. Set restaurants de Sant Joan Despí i sis de la resta del Baix Llobregat i de Barcelona participen en aquestes jornades amb menús inspirats en l’art de Josep Maria Jujol. Les Jornades Gastronòmiques serviran per donar a conèixer la riquesa de la gastronomia local i per divulgar, encara més, la figura de l’arquitecte modernista.

Les Jornades Gastronòmiques estan impulsades per l’Ajuntament de Sant Joan Despí i per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT). L’originalitat de Jujol fa un salt a la taula amb menús degustació fets amb productes del Parc Agrari del Baix Llobregat on les referències a l’artista són constants, bé en el noms dels plats com ara ‘Escales Jujolianes’ o ‘Sopa de poma amb trencadís de flors’ o bé en la delicada decoració dels àpats. A més, tots els restaurants que s’hi han afegit serviran les postres dels menús especial Jujol en un platet guarnit amb la imatge de l’Any Jujol140.

El cuiner santjoanenc Rafa Peña, xef del restaurant Gresca de Barcelona, és l’ambaixador de les Jornades Gastronòmiques des del cor de l’Eixample. Peña, Premi Sant Joan Despí 2018, apadrina aquest esdeveniment culinari que posa en valor no només la figura de Josep Maria Jujol, sinó també la rica cuina metropolitana que es fa al Baix Llobregat.

Podeu consultar el llistat de restaurants i els menús Jujol a la Guia de les Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí.

   

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
X