Del 4 d’ctubre a l’11 de novembre s’han celebrat les primeres Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí, que han tancat amb un balanç positiu. Els restaurants participants han elaborat més de 1.400 menús especials Jujol, plats inspirats en les formes i els colors de l’artista. Les jornades han servit per donar a conèixer la riquesa de la gastronomia de la ciutat i, alhora, per posar en valor el llegat artístic de Josep Maria Jujol a Sant Joan Despí.Set restaurants de Sant Joan Despí i sis de la resta del Baix Llobregat i de Barcelona han participat en les Jornades Gastronòmiques. Cada restaurant ha ofert el seu propi menú Jujol, en commemoració de l’Any Jujol140. Menús fets amb productes del Parc Agrari del Baix Llobregat i on els restauradors s’han inspirat en l’art de Jujol, en les seves formes i colors, amb referències a l’arquitecte tant en el nom dels plats com en la decoració o en els productes utilitzats. En total, s’han elaborat més de 1.400 menús Jujol durant les Jornades Gastronòmiques.
Les jornades han estat una oportunitat per als restauradors de donar a conèixer la qualitat de la seva oferta i d’atraure nou públic, gràcies a una iniciativa que ha integrat gastronomia, territori i cultura. Les jornades han estat impulsades per l’Ajuntament de Sant Joan Despí i per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT).