Els menús Jujol que una dotzena de restaurants han preparat per a les Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí han estat els protagonistes de la presentació d’aquesta iniciativa, que ha tingut lloc el 10 d’octubre al Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona. Les Jornades Gastronòmiques són una iniciativa de l’Ajuntament de Sant Joan Despí i de l’Associació Gastronomia i Turisme (AGT) en commemoració de l’Any Jujol140.

La presentació de les Jornades Gastronòmiques ha anat a càrrec de l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda; del tinent d’alcalde de Cultura, Àlex Medrano; del president de l’Associació Gastronomia i Turisme (AGT), Óscar Teruelo, y del cuiner santjoanenc i Premi Sant Joan Despí 2018 Rafa Peña.

Durant la presentació, diferents restaurants de Sant Joan Despí que participen en les jornades han donat a conèixer els seus menús, que estan inspirats en l’obra de Jujol. A més, el cuiner Rafa Peña, xef del restaurant Gresca de Barcelona i padrí de les Jornades Gastronòmiques, ha ofert un showcooking en què ha preparat un plat a partir de productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.

L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha destacat que “l’art de Jujol, les seves formes i colors, lliga molt bé amb una cuina com l’actual que cada cop és més creativa”. Poveda ha afegit que “les Jornades Gastronòmiques són una oportunitat perquè tota la gent que ve a Sant Joan Despí a veure el nostre modernisme també pugui gaudir de la nostra gastronomia amb els menús Jujol”.

Showcooking de Rafa Peña

Per la seva banda, el president de l’Associació Gastronomia i Turisme (AGT), Óscar Teruelo, ha manifestat que “Sant Joan Despí està fent una feina molt interessant en l’àmbit gastronòmic” i ha posat en valor la creativitat dels restauradors a l’hora de preparar els seus menús.

Les Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí apleguen set restaurants d’aquesta ciutat i sis de la resta del Baix Llobregat i de Barcelona, que han elaborat menús plens de referències jujolianes i modernistes. A més, tots els restaurants que s’hi han afegit serviran les postres dels menús Jujol en un platet guarnit amb la imatge de l’Any Jujol140.

La iniciativa contribuirà a donar a conèixer la riquesa de la gastronomia local i la qualitat dels productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
X